Wellness

Hälsokontroll – ett sätt att ta reda på din hälsa

Oavsett om du känner dig frisk som en nötkärna eller ofta är hängig och sjuk, är det bra att utföra en hälsokontroll. Det finns många företag, särskilt i Stockholm, som erbjuder en komplett kontroll där man kollar dina värden men även vanliga sjukdomar som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes och sköldkörteln. Många personer har nämligen luddiga symptom, som trötthet, huvudvärk och minskad aptit. Genom att utföra en hälsokontroll kan du snabbt se om det är något fel eller om du har brist på några vitaminer.

Sök dig till privata sektorn

Istället för att stå i kö hos vårdcentralen och bemötas av läkare som är stressade och inte hinner ta hand om dig på bästa sätt, kan det vara mycket värt att kontakta ett privat företag. Idag finns det många företag som specialiserar sig inom just hälsokontroller. Dessa företag brukar erbjuda olika paket, exempelvis där de testar allt från blodstatus och njurarnas funktion till leverhälsa och mycket mer. Kanske vill du snabbt och lätt kolla något särskilt, som att göra ett allergitest. När du går till vårdcentralen för att kolla en sådan sak brukar det inte vara särskilt lätt. Särskilt i Stockholm är köerna långa. Ofta måste du ta massor av blodprov för att säkerställa att det inte är någon brist eller liknande. Vårdcentralen vill sällan ta tester och prover eftersom det kostar pengar. När du går via ett externt företag slipper du frågor och kan göra testet direkt.

Bra för äldre

En hälsokontroll kan gynna både yngre och äldre personer, men med åldern blir det vanligare att drabbas av sjukdomar som hjärtinfarkt, stroke, diabetes och vissa cancertyper. Genom att investera i din hälsa och gå på regelbundna hälsokontroller kan du snabbt upptäcka farliga sjukdomar. Dessutom kan du spåra hur din hälsa utvecklas och se resultat av din aktuella livsstil. I takt med att man blir äldre kan justeringar i kost och motion krävas. Att gå på hälsokontroller är bra för ett långt, hälsosamt och friskt liv. Hälsokontroller utförs av företag runt om i hela Stockholm, men det finns många fler att välja på i hela landet.

Beställ kontroller på nätet

För en del typ av tester kan man beställa prover på nätet att göra hemma. 
Kolla på nätet för att se vad du kan beställa för tester hem. Dessa är numera känt när det gäller provtagning för sexuellt smittbara sjukdomar, där drabbade önskar integritet vid provtagning. Besök stockholmmedicaloffice.com/halsokontroll-stockholm för information om hälsokontroll.