Wellness

Vad innebär webbutveckling?

En webbplats är en av de första sakerna som potentiella kunder ser om ditt varumärke. En väldesignad webbplats kan ge dem ett gott intryck och bidra till att skapa förtroende för ditt företag. Webbdesigners arbetar för att se till att användarna kan hitta vad de letar efter och att navigeringen är intuitiv.

Webbutveckling involverar ett brett spektrum av programmerings- och designfärdigheter, och det är viktigt att vara detaljorienterad. Även en liten ändring i koden kan ha stor inverkan på hur webbplatsen ser ut och fungerar. Webbutvecklare måste också vara organiserade och kunna hålla reda på projektuppgifter, arbetsflöde och deadlines. Kod är grunden för en webbplats, och det finns många olika programmeringsspråk som används vid webbutveckling. Dessa inkluderar HTML (Hypertext Markup Language), CSS (Cascading Style Sheets) och JavaScript. Vart och ett av dessa har sitt eget syfte, men de fungerar alla tillsammans för att skapa webbplatser. Det finns också ett antal olika innehållshanteringssystem (CMS) som gör det möjligt för utvecklare att bygga och underhålla webbplatser utan att behöva skriva sin egen kod från grunden.

Om du är intresserad av att lära dig mer om webbutveckling kan du överväga att ta kurser från onlineprogram som Treehouse eller Maryville University. Du kanske också vill fundera på att ta en examen i datavetenskap eller ett relaterat område. Vårt Bachelor of Science in Computer Science-program kan ge en stark grund för dina karriärmål, oavsett vilken aspekt av webbutveckling du är mest intresserad av.

Vad är utveckling av webbsidor?

Webbsideutveckling är en viktig komponent i skapandet av ett företags webbplats. Det handlar om många olika komponenter och kodningsspråk som arbetar tillsammans för att skapa din webbplats och få den att fungera korrekt. Innan du sätter penna mot papper eller fingrar mot tangentbord måste du utveckla en tydlig vision av webbplatsens struktur. Detta kan göras med hjälp av något så enkelt som en whiteboard eller ett designverktyg som Invision eller Slickplan. Detta kommer att ge dig och dina utvecklare en färdplan att följa så att du inte fastnar eller måste gå tillbaka vid en vägspärr.

Front-end-utveckling är att konstruera användargränssnittet på din webbplats som besökare ser när de laddar upp din webbplats. Detta innebär användning av flera programmeringsspråk, inklusive HTML, CSS och JavaScript. HTML, eller Hypertext Markup Language, är den grundläggande kod som strukturerar ditt innehåll och utgör skelettet i varje webbapplikation på Internet. CSS, eller Cascading Style Sheets, tar den enkla strukturen och lägger till designelement som gör att det ser snyggt ut. Den sista pusselbiten är JavaScript, ett skriptspråk som kan läggas till HTML och CSS för ytterligare funktionalitet och interaktivitet.

Webbsideutveckling är ett stort område som fortsätter att utvecklas i en otrolig takt. Det är viktigt att hålla koll på de senaste trenderna och bästa praxis för att se till att din webbplats är både funktionell och attraktiv för din målgrupp.

Processerna för utveckling av webbapplikationer

Vad skulle livet vara utan de appar som hjälper oss att ringa och skicka meddelanden, spela spel, kontrollera våra banksaldon eller beställa en pizza? Utveckling av webbapplikationer är den process som ger dessa appar liv och tillhandahåller lösningar för användarna. Även om varje appdesign är unik finns det vissa processer som alla designers följer för att säkerställa kvalitet och konsekvens i sitt arbete.

I de tidiga stadierna av utvecklingen av webbapplikationer måste utvecklarna avgöra hur deras app kan påverka livet för deras målgrupp. Det bästa sättet att göra detta är att genomföra marknadsundersökningar och utvärdera konkurrenter för att identifiera smärtpunkter. När de vet vad deras app ska göra är nästa steg att göra en grundlig undersökning av ramverk och tekniker för front-end och back-end som på ett kompetent sätt kan uppfylla dessa behov.

När front-end och back-end är på plats är det dags att börja bygga. Detta innebär att skapa en wireframe och en prototyp, som kan användas för att generera värdefull feedback från potentiella användare. Denna feedback kommer att hjälpa teamet att felsöka det bästa sättet att implementera funktioner och användargränssnittselement. Slutgiltigt är den sista fasen i utvecklingen av webbapplikationer att testa appen för att säkerställa att den fungerar som avsett. Vanligtvis innebär detta att man kör enhets-, komponent- och integrationstester samt UI-tester. Många team administrerar dessutom kvalitetssäkringstester av programvara för att säkerställa att deras webbapp kan motstå oväntade situationer som kan uppstå under användning.

Varför PHP webbutveckling är rätt för ditt företag

PHP är ett språk för serversidan, vilket innebär att koden körs på webbservern och sedan skickas till klienten, där den översätts till HTML. Detta gör det säkrare och gör det möjligt för utvecklare att skapa interaktiva funktioner som inloggningsformulär, användarprofiler och dynamiskt genererade webbsidor. PHP har en stor community och omfattande resurser tillgängliga för att hjälpa nya utvecklare att komma igång med språket. Gemenskapen uppdaterar också språket regelbundet, vilket håller det relevant och ger en solid plattform för utveckling av banbrytande applikationer.

Som open source-teknik är php gratis och lätt att använda, vilket gör det idealiskt för företag som vill bygga webblösningar med en budget. Språkets flexibilitet och skalbarhet gör det också perfekt för stora organisationer och kommersiell användning. Yahoo bytte t.ex. från egenutvecklad C/C++-mjukvara till PHP 2002 för att spara pengar och få stöd för skalning. På senare tid har både Canva och Slack använt PHP för att utveckla sina populära webb- och mobilappar. PHP-communityn är rik på bibliotek, ramverk och komponenter som gör det möjligt för utvecklare att bygga lösningar snabbare än att koda från grunden. Att välja rätt för ditt projekt är avgörande för att säkerställa att det fungerar smidigt och kan underhållas långt in i framtiden. Att använda ett ramverk kan minska utvecklingstiden ytterligare genom att automatisera vanliga uppgifter som autentisering, sessionshantering, cachelagring och URL-mappning.

Att använda vanliga PHP-mallar är ett annat sätt att snabba upp utvecklingstiden och undvika duplicerad kod. Dessa mallar kombinerar PHP-kod med HTML och är ett naturligt val eftersom PHP faktiskt är ett mallspråk i sig. Att använda en vanlig mall kräver ingen ytterligare syntax att lära sig och gör det möjligt för utvecklare att arbeta med sina befintliga kodredigerare som vanligtvis erbjuder PHP-syntaxmarkering och automatisk komplettering.

Utveckling av webbapplikationer för upplevelser på flera plattformar

  • Utveckling av webbapplikationer är ett kostnadseffektivt alternativ för företag som vill öka konsumenternas engagemang genom upplevelser på flera plattformar.
  • En PWA kan användas på alla smartphones, surfplattor, stationära datorer eller bärbara datorer så länge användarna har en stabil internetanslutning.
  • En bra webbapp börjar med en grundlig förståelse av marknaden, användarproblemen och deras omfattning samt eventuella konkurrerande lösningar.
  • En bra analys hjälper teamen att prioritera de viktigaste appfunktionerna och funktionaliteten.

Varför anlitar företag professionella WordPress-utvecklare

  1. Även om WordPress-användare inte behöver kodningskunskaper för att utöka funktionaliteten via plugins eller designa sin webbplats med ett tema, söker vissa utvecklare hjälp med att säkra en webbplats, säkerhetskopiera data och utföra fullständiga omdesigner.
  2. Det här är några av anledningarna till att företag anlitar WordPress-utvecklare.

WordPress-plugins

WordPress är en otroligt kraftfull plattform som ger allt du behöver för att bygga en fantastisk webbplats eller blogg. Den levereras med viktiga standardfunktioner för att du ska komma igång med att publicera visuellt innehåll som lockar din publik, men det finns många plugins tillgängliga för att lägga till ännu mer funktionalitet till WordPress. Dessa wordpress-plugins kan hjälpa till att förbättra säkerheten, skapa en butik, förbättra webbplatsens hastighet och SEO och tillhandahålla ytterligare funktioner för att hålla dina besökare engagerade i ditt innehåll.wordpress-plugins.

Ett av de mest populära och allmänt använda wordpress-pluginsen är WooCommerce. Med pluginet kan du integrera din e-handelsbutik med olika betalningsgateways och göra det enkelt för dina kunder att köpa produkter eller tjänster online. Det hjälper dig också att spåra försäljning, frakt och returer och ger annan viktig information som hjälper dig att hantera ditt e-handelsföretag.

Ett annat bra wordpress-plugin är Content Blocks. Pluginet gör att du kan redigera dina inlägg och sidor med en front-end visuell sidbyggare utan någon kodningskunskap. Pluginet använder en standard WordPress WYSIWYG-redigerare och kan integreras med alla teman. Det finns ett antal färdiga mallar att välja mellan och det är enkelt att manipulera block genom att dra och släppa dem för att omorganisera och justera dem.

Om du letar efter ett wordpress-plugin som låter dig visa kundrecensioner på din webbplats, bör du kolla in WP Business Reviews. Detta plugin har en mängd olika alternativ för att filtrera de presenterade recensionerna och utforma dem enligt dina önskemål. Det har också flera format som en karusell eller ett galleri och en lista för att visa recensionerna. Pluginet är helt automatiserat och ansluter till plattformar som tillhandahåller recensionerna.