Wellness

Kraftfullt verktyg för företag

Nätet är ett kraftfullt verktyg för företag. En väldesignad webbplats som laddas snabbt och är mobilanpassad kan locka nya kunder och öka försäljningen. En dåligt utformad eller föråldrad webbplats kan skada varumärket och leda till att kunder förloras till konkurrenter.

En karriär som webbutvecklare erbjuder många fördelar, bland annat hög lön, möjligheter till karriärutveckling och möjlighet att arbeta hemifrån. Det är också ett växande område med en förväntad tillväxttakt på 13 % under de kommande åtta åren (för 24 400 nya jobb), vilket är mer än de flesta andra teknikkarriärer.

För att bli en framgångsrik webbutvecklare behöver du en bred uppsättning färdigheter. Du måste kunna mycket om design, kodning och programmeringsspråk som HTML och CSS. Du måste också förstå hur man skapar webbplatser som är skalbara och funktionella på flera olika plattformar, t.ex. stationära datorer, bärbara datorer och surfplattor.

Backend-utveckling: Det här inkluderar att ställa in backend-delen av din webbplats för att lagra data och hämta dem från en server. Baksidan skapas vanligtvis med hjälp av Java, som är ett språk som är lätt att underhålla och som är mycket skalbart.

Front-end utveckling: Detta innebär en hel del grafisk design och utveckling, med huvudfokus på webbplatsens utseende och känsla. Den här typen av arbete är ofta mer projektorienterat och kräver samarbete med andra utvecklare i kundens ände för att se till att allt fungerar som det är tänkt. Webbutvecklare har vanligtvis en kandidatexamen i datavetenskap eller ett relaterat område. En magisterexamen kan ge ett extra lager av professionalism och kan krävas om du vill leda ett team.

Kurser i webbutveckling

Kurser i webbutveckling är en efterfrågad färdighet som kan leda till en karriär inom ett antal branscher. Du kan hitta arbete i nystartade teknikföretag, inom hälsovård, finans, kreativa byråer eller inom den offentliga sektorn. Dessa kurser lär dig grunderna i webbutveckling, oavsett vilken din nuvarande tekniska bakgrund är. De introducerar dig till det grundläggande språket för webbplatser, HTML, och hjälper dig att utveckla de färdigheter du behöver för att skapa dynamiska webbplatser som kan ses av vem som helst på internet.

De bästa onlinekurserna för att lära sig webbutvecklare

Top 10 Tips #1 – HTML5 and CSS Fundamentals. Denna kurs erbjuds av World Wide Web Consortium, organisationen som arbetar för att se till att webben är öppen och tillgänglig för alla. Kursen fokuserar på grunderna i HTML och CSS och följer de senaste webbstandarderna. Den lär dig också om felsökning av din kod, vilket är mycket viktigt för alla webbprogrammerare. Du lär dig hur du använder olika verktyg för att se till att din kod är felfri och lätt att underhålla, och hur du skriver kod som kommer att kunna köras i alla webbläsare och enheter.

Grundläggande programmering

Kursen Programmeringsgrunder är ett utmärkt alternativ för nybörjare som vill lära sig att bygga webbplatser och applikationer. Den lär eleverna hur man bygger upp strukturen i en applikation med HTML och lägger till stilar med CSS. Den förklarar också hur man använder JavaScript och DOM API för att lägga till händelselyssnare och ändra DOM.

Vad gör en WordPress-utvecklare?

WordPressutveckling är processen att skapa en webbplats med hjälp av WordPress-plattformen. Detta inkluderar att utöka WordPress funktionalitet via plugins, skapa teman och skapa eget innehåll och egna inställningar för en webbplats. En WordPress-utvecklare kan arbeta med en mängd olika projekt. Vissa skapar block, plugins och teman som utökar själva plattformen, medan andra hjälper kunder att bygga och underhålla sina webbplatser.

Att hålla sig uppdaterad om tekniska trender är en viktig del av en WordPress-utvecklares arbete. Detta hjälper dem att skapa design som kommer att attrahera deras målgrupp. Att vara uppmärksam på detaljer är en annan viktig färdighet som utvecklare behöver. Det kan hjälpa dem att spara tid och förkorta sina produktionsscheman. Att hålla ett projekt versionskontrollerat med Git eller Bitbucket kan också hjälpa dem att undvika misstag och rollbacks. Det kan också göra det lättare för dem att få tillgång till de senaste ändringarna i sina filer och hålla arbetsflödet på rätt spår.

Att bygga teman och plugins kräver ett gediget arbetsflöde. Detta inkluderar att sätta upp en utvecklingsmiljö, utveckla lokalt, testa och felsöka temat och distribuera det till en levande webbplats. WordPress teman och plugins släpps under GNU General Public License (GPL). Denna licens gör det möjligt för andra utvecklare att fritt distribuera, modifiera eller distribuera dem vidare så länge de följer licensvillkoren.

En WordPress-utvecklare kan tjäna en konkurrenskraftig lön. Genomsnittslönen för en WordPress-utvecklare är cirka 45 000 dollar, även om tjänsten kan vara krävande och stressig. En associerad examen eller en kandidatexamen i informationsteknik kan hjälpa dig att få de nödvändiga färdigheterna för denna roll. Alternativt erbjuder många kodningsbootcamps online ett snabbare sätt att lära sig grunderna i webbutveckling och bli en WordPress-utvecklare.