Wellness

Proteinbars

Kanske har du varit med om att snabbt behöva få i dig någonting under en lång arbetsdag eller på väg till en aktivitet? Det är lätt att falla för de många frestelser som finns i form av snabbmat, halvfabrikat och hälsoutmanande kaloriinfernon. Som en följd av ett utbrett träningsintresse hos gemene man, har utbudet proteinbars ökat. Detta är enkla att ha med sig och ger en bra näringsrik boost när som helst på dagen. De flesta som tränar känner till vikten av att kontinuerligt kunna tillföra protein till kroppen. Därför är proteinbars generellt ett bättre alternativ än andra mellanmål.

Fettförbränning och mättnad

Att ha en förkärlek till protein är inte taget ur luften. Trots att man behöver såväl fett som kolhydrater, är proteinet viktigt både för att man skall kunna hålla sig mätt och för att optimera hormonnivåer, ämnesomsättning osv. När man väljer en proteinbar skall man se till att bra råvaror använts och att produkten i fråga har en hög biotillgänglighet. Även om man inte står sig en hel del på en mindre bar, är den utmärkt för att bryta en katabol process till följd av för lågt näringsintag.

Det finns mycket att säga om träning och om vad som gör störst skillnad i helheten. Faktum är att en gammal devis träna-äta-sova står sig! Träningen krävs för att muskler och senor skall kunna stärkas och växa. Dock är näringen det som ger rätt förutsättningar. Utan vila försvinner orken att träna och stresshormoner slåss mot utvecklingen du kämpar för. Den som vill framåt och som jobbar hårt för resultat, bör därför vara noga inte bara med sin träning. Timmarna på gymmet krävs för proteinsyntesen men det är under vila man bygger muskler. Att ha med sig en proteinbar gör att man enklare kan stå emot dragningen till snabba kolhydrater för att istället få näring som bidrar till resultatet!

Fitnessguru med flera aktörer inom kosttillskott har tagit fram proteintillskott för aktiva individer. Här finns en av många artiklar om proteinbars och om hur dessa kan bidra till en enkel och hälsosam kost.