Wellness

Träningsredskap för hemmet

Det finns många alternativ till att träna på gymmet. Många saker kan man göra själv hemma, exempelvis styrketräning och konditionsträning. Förutom att man kan använda den egna kroppen finns det även många bra och prisvärda träningsredskap som ger dig bättre möjligheter att komma i form. Några populära redskap är bland annat lösa vikter, flexband, hopprep och kettlebells. För att hitta redskap som passar dig bäst är det bra att fundera över hur du vill träna. En del träningsredskap fungerar nämligen till mängder av olika övningar, som träningsband. Dessa kan du träna både biceps och triceps med och även axlar. Flexband är en annan sorts träningsband som fungerar bra för ben- och rumpövningar.

Mängder av bra övningar online

På kanaler som Youtube går det att hitta massvis av olika träningsövningar för hemmabruk. Ett tips är att kolla på lite olika videor för att se vilka redskap som används. Då blir det lättare att sedan bestämma vad som passar dig bäst. Man behöver inte träna flera timmar på gymmet för att komma i form. Med ett intensivt träningspass som täcker såväl kondition som styrka kan det gott och väl räcka med 20 – 30 minuters träning per dag. Du behöver dessutom inte köpa ett dyrt gymkort, med smarta redskap kan du enkelt och prisvärt skapa ett eget hemmagym.

Bra träningsredskap till hemmagymmet

Sätt ihop ditt eget hemmagym med hjälp av smarta redskap, några populära produkter som du kommer lång väg med är:

  • Pilatesboll
  • Yogamatta
  • Hantlar
  • Träningsband/flexband
  • Hopprep
  • Medicinboll
  • Balansplatta
  • Träningshjul

Du behöver naturligtvis inte köpa alla dessa produkter, många av redskapen tränar liknande muskler. För dig som vill ha ett billigt men samtidigt effektivt träningsredskap som även går att ta med när du reser är flexband och träningsband riktigt bra alternativ. Med detta träningsredskap kan man göra en mängd styrkeövningar, men också träna viktiga små muskler i core-övningar. Genom att söka på nätet hittar du rätt övningar, men du kan även rådfråga någon instruktör på ditt gym, om du går på gym. Detta är rekommenderat om du är nybörjare med övningar. Även hopprep är effektivt då du kan träna kondition med det.