Wellness

Sund lyster i huden

Trender inom mode och utseende är någonting som kommit och gått så långt tillbaks vi känner till. Det finns arkeologiska argument för att vi klätt upp oss och kammat håret sedan innan stenåldern och i dagsläget är dessa trender någonting mycket påtagligt. Under barocken omkring 1700-1800 talet var det fint att vara blek.

Helst av allt skulle man ha vit hy och vara korpulent. Detta indikerade status och att man inte behövde vara ute i solen och arbeta. Ingenting skulle kunna vara längre ifrån våra ideal nu för tiden!
Att vara sund är någonting som fått allt mer fokus på senare år och man skall helst se frisk och atletisk ut. Till detta får man mer än gärna ha solbränna! Om man inte hunnit sola sig, eller om man helt enkelt vill ha en koppar-ton i hyn vid speciella tillfällen, finns brun utan sol. De hudvårdsprodukter som finns i dagsläget är riktigt bra och kladdar inte som de tidigare versioner som användes förr. En snygg solbränna får användaren att se frisk och sund ut vilket är eftertraktat att vara.

Smink

Även om brun utan sol ger en helhetseffekt som man inte kan undvika att se när man passerar, är smink också allt mer utbrett. Dock skiljer sig sminket idag från trenderna som var för några år sedan. En av de stora skillnaderna, förutom kvalitet och innehåll, är att man har större valfrihet att se ut på vilket sätt man vill.

För att verkligen leva upp till idealbilden krävs dock att man skall ha tänkt igenom sin make up och att man håller samma linje. Med andra ord kan idealbilden formas av användaren och inte vara någonting som kommer från reklam och magasin eller från någon av reklamfilmerna man kan se varje dag.