Wellness

Enkel meny för mingel

Bland alla plockrätter och menyer för enklare förtäring finns en klassiker som är uppskattad var man än befinner sig. Smörgåstårtor har i åratal varit förhandsvalet när det gäller förstärkt kaffe, mingel, festligheter eller luckmöten. Dessa kommer i alla tänkbara former och med en uppsjö valmöjligheter. Att man snabbt och enkelt kan få maten levererad är ytterligare en fördel som allt fler uppskattar. Många rätter förutsätter att man kan sitta ner vid dukat bord. Detta kräver såväl upplägningsporslin som tallrikar och bestick. När det kommer till smörgåstårtan är behovet av denna utrustning ofta obefintligt. Förvisso kan man servera en kraftig smörgåstårta som middagsrätt vid dukat bord, men det är också möjligt att servera denna i samband med vernissage och mingel. Som maträtt att inmundiga vid så kallade ståbord är det en fullträff. Rör det sig om en opretentiös tillställning kan man till och med använda sig av engångstallrikar för att ytterligare förenkla planering och arbetsinsats. I dessa fall är mat, disk och städning i viss grad redan färdigt från start.

Valmöjligheter

I och med att man kan välja att kopmonera sin smörgåstårta fritt och efter eget tycke, kan man enkelt ta hänsyn till allergier, kostvanor och annat som lätt kan utgöra hinder för matlagaren. Om man är ute efter en matig smörgåstårta med bra GI-värde finns naturligtvis en sådan möjlighet. Är man istället vegetarian, laktosintollerant eller militant animalist finns också alternativ. Om det rör sig om ytterst ovanliga önskemål kan det vara bra att vara ute i god tid. Samtidigt kan en van firma snabbt ta fram det mesta som krävs.

Bland de klassiska ingredienser som ofta finns i smörgåstårtor nämns ofta räkor, dill, citron, lax, crèmefraiche, rostbiff och majonäs. Det är dock inte någon regel man behöver utgå ifrån. Via denna länk till smörgåstårta.com finns en hel del inspiration för den som är intresserad av att beställa smörgåstårta. Det är ofta bra att beställa några bitar utöver gästernas antal då omtag är vanligt när man serverar smörgåstårta. Ett alternativ som i vissa fall kan vara ännu smidigare är landgångar. Princip och smakbild kan många gånger vara densamma även om upplägg och volym varierar. Även dessa går att se om via hänvisning.