Wellness

Gåstavar – passar de flesta motionärer

Gåstavar är populära av en anledning. Staven gör att du motionerar nästan hela din kropp och det är dessutom skonsamt och effektiv träning. Det finns gåstavar av många olika modeller och när du provar ut dina gåstavar bör du ha komfort i åtanke.

Stavgång tränar hela kroppen och sägs engagera 90 procent av kroppens alla muskler. När du går med gåstavar så tränar du både kondition och rörlighet. Du tränar dessutom koordinationen. Jämfört med andra träningsformer som till exempel löpning så är det en skonsam träningsform eftersom den inte belastas leder och knän lika mycket. Med rätt teknik kommer du få effektiv träning som ger resultat. Med fel teknik så riskerar du att skada dig, så se till att ta reda på hur du ska gå med dina gåstavar innan du kör igång.

Olika typer av gåstavar

Det finns gåstavar av olika modeller. Vissa stavar är gjorda i en fast längd och går inte att ställa in. Andra gåstavar går att justera så att du får rätt längd exakt för dig. En annan fördel med gåstavar som det går att justera längden på är att flera olika personer av olika längd kan använda dem. En annan fördel med gåstavar med teleskopfunktion är att de enkelt går att fälla ihop när du vill packa ner dem i resväskan och ta med dem på sommarsemestern. När du provar ut vilka gåstavar som passar dig är det viktigt att de känns bekväma händerna. Om gåstavarna känns bra så är de förmodligen lättanvända och du kommer att få mycket glädje av dina nya gåstavar. Olika parametrar som du kan titta på när du provar ut gåstavar är komfort som vi redan nämnt, men även design, kvalité och prisvärdhet är viktiga parametrar. Hanterbarhet är en annan faktor som kommer in när du tittar på gåstavar. När du går med gåstavar ska du uppleva ordentlig markkontakt och staven får gärna ha någon slags dämpning. Handtagets grepp bör vara ordentligt så att du inte halkar med händerna när du blir svettig. Gåstavar ska vara lätta att används så att de används så ofta som möjligt.

Besök Fitnessfrank.com för information och fakta som rör gåstavar.