Wellness

Fördelarna med motion

Fysisk aktivitet är viktigt för människokroppen. Den förbättrar humöret, reglerar sömnmönster och förändrar vissa kemiska nivåer i hjärnan. De flesta hälsoexperter rekommenderar att man gör minst 30 minuters fysisk aktivitet av måttlig intensitet per dag.

Om du inte tränar regelbundet bör du börja i liten skala och gradvis bygga upp den rekommenderade mängden. Oavsett om det är en rask promenad, en rask löpning eller till och med en joggingtur kommer du snart att se fördelar.

Regelbunden fysisk aktivitet förbättrar ditt humör och förbättrar ditt sexliv. Det förhindrar också övervikt och upprätthåller viktnedgång. Fördelarna med motion för sinnet är väldokumenterade. Regelbunden fysisk aktivitet frigör endorfiner, som är ansvariga för att förbättra mental skärpa och koncentration. Motion ökar också hjärnans kemikalier som bekämpar stress och ökar känslan av välbefinnande. Även om du kanske tror att motion bara handlar om att förbättra din fysiska styrka, är fördelarna större än så.

Fysiologiska mått på träningsintensitet är inte alltid tillförlitliga. Även om de kan uppskatta träningsintensiteten kan de inte användas som prediktionsvariabler, eftersom den underliggande mekanismen kanske inte är en ren fysiologisk parameter. Därför är det viktigt att rådgöra med en hälsovårdare innan man påbörjar ett nytt träningsprogram. Träning bör aldrig baseras enbart på HR-mätningar. Faktum är att resultaten av studier om hjärtfrekvens kan leda till missvisande slutsatser, och en person med en historia av högt blodtryck bör söka medicinsk rådgivning innan han eller hon påbörjar ett träningsprogram.

Och även om du kanske inte kan engagera dig i ett rigoröst träningsprogram av rädsla för att bli skadad, kan du öka din motivation genom att välja en aktivitet som du tycker om och som du finner utmanande. Prova några olika sporter för att se vad som fungerar bäst för dig, så är det troligare att du håller fast vid det med tiden. Du kommer också att upptäcka att det blir en trevlig upplevelse att träna tillsammans med andra och att det hjälper dig att hålla motivationen uppe när din egen motivation avtar. Med rätt motivation är träning inte längre en syssla.

Burpees-övningen

Burpees-övningen är en grundläggande övning som innebär att man hukar ner med händerna i golvet. Därefter lyfter personen upp sin överkropp med höfterna som främsta motståndskälla. Som ett resultat av detta bidrar underkroppen mindre till rörelsen och burpees-övningen innebär en större belastning på ländryggen. Det är en mycket tröttande övning. Den här övningen testar dock den grundläggande konditionen.

Burpees-övningen är ett enkelt men mycket effektivt sätt att bygga upp din allmänna kondition. Burpees kräver ingen utrustning och tar inte mycket plats. Du kan göra den här övningen på vilken plats som helst, till och med utomhus! Den enkla rörelsen gör den idealisk för nybörjare och även för personer med viktproblem. Burpees är ett utmärkt val för barn. De kommer att hålla hela familjen engagerad. Om du vill bränna mer fett kan du lägga till burpees i din konditionsrutin.

En annan form av burpees innebär att man hoppar över en skivstång. Denna variant är en favorit bland idrottare. Den är dock lite svårare än den ursprungliga burpee. De flesta idrottare tycker att det är svårare eftersom hoppet kräver mer energi än golvhoppet. Den här typen av burpee hjälper dig att bygga upp din uthållighet och gör dig smidigare. Burpees-övningen innefattar knäböjning, hopp och plankning, som alla tränar hela kroppen.

Burpees är också utmanande, men inte för svåra. Burpees kan hjälpa dig att utveckla styrka och uthållighet samtidigt som du ökar din kardiovaskulära kondition. Du bör träna burpees minst tre gånger i veckan tills du behärskar de grundläggande rörelserna. Om du inte är bekant med rörelsen kan du överväga att ladda ner appen BetterMe för att utföra intensiva svettningar och lära dig mer om fördelarna med denna övning. Det finns även appar som hjälper dig att göra träningen roligare också.