Wellness

Catering för kalas

Är du trött på skinkan, prinskorven och köttbullarna. Har du fått nog av Jansonsfrestelse för i år eller står du inte ut med att julmaten alltid ska serveras enligt samma upplägg år efter år? Oavsett om du GI-bantar, är vegan eller bara söker nya rätter att presentera julen på så finns det cateringfirmor som kan hjälpa dig med matlagningen. Att beställa catering med julmat behöver inte betyda julmat på traditionellt vis. Som kund har du alla möjligheter att komponera din egen meny och få kockarna att laga den. Har du själv inga idéer på vad som skulle fungera kan du givetvis höra dig för med cateringfirman i fråga. Det finns nämligen lika lite begränsningar när det kommer till catering julmat som när det kommer till matlagning i stort.

Var ute i god tid

Just jultiden är en hektisk tid för alla i cateringbranschen och det gäller därför att du som kund är ute i god tid och bokar cateringföretagets tjänster innan de får fullbokat. Om du i vanliga fall ska se till att boka catering några veckor i förväg gäller det nu att du ser till att vara ute minst två månader i förväg när du ska boka catering för julmat – helst före om du skulle behöva inspiration till din meny. Eftersom att företaget kan förbereda en hel del inför det traditionella julbordet genom att exempelvis laga köttbullarna och korven som fryses in, och eftersom att de vet vilka råvaror som de behöver köpa in, är det givetvis lättare för dem att planera ett vanligt julbord. Det inte att säga att de inte kan laga efter dina önskemål, bara att du bör vara ute i god tid.

Välja cateringfirma

När det kommer till specialbeställningar gällande catering julmat är det än viktigare att se till att välja firma med omsorg. Ett vanligt och smidigt sätt att hitta utbudet av cateringfirmor är att söka efter dem på nätet och använda sig av en samlingssajt för cateringfirmor i ditt område. Via dessa kan du nämligen begära anbud från ett större antal firmor på en och samma gång och i lugn och ro jämföra deras erbjudanden. Det är dock viktigt att du som beställare gör en tydlig beställning av den julmat som du önskar. Här måste du ange upplägg, antal gäster samt vilken service som du efterfrågar utöver maten. Ju noggrannare du är i din offertförfrågan desto enklare blir det för cateringfirmorna att ge dig ett pris som överensstämmer med verkligheten.

Förberedelse inför julfesten

När du väl hittat rätt catering för julfesten och ni kommit överens om priser enligt den service du beställt är det bara några saker till att tänka på inför julfesten. Det första är att se till att du har cateringföretagets kontaktuppgifter och att de har dina. Om något skulle inträffa så är det givetvis bra om ni får kontakt med varandra. Det kanske sker ett bortfall bland antalet gäster, någon blir sjuk och någon annan har dubbel-bokat sig. För att du ska slippa stå för kostnaden av mat som ändå inte kommer att ätas upp kan du nu höra av dig till företaget och uppdatera dem om det nya antalet gäster. Om cateringfirman inte skulle hitta rätt adress är det givetvis viktigt att de kan ringa dig för vägbeskrivning. Kort sagt, ni kan behöva komma i kontakt mer varandra efter att beställningen är lagd. Ett annat tips är att se till att maten levereras innan den hinner bli kall och innan gästerna kommer. Bestäm därför en tid när ni ska sätta er till bords och utgå från denna tid när du ber att din catering julmat levereras.